Door zaken op een andere manier te bekijken, vanuit een ander perspectief en door bestaande conventies los te kunnen laten, werken we iedere dag aan betere oplossingen.
Onze service omvat ook Recruitment Proces Outsourcing (RPO), waarbij u als opdrachtgever het recruitmentproces geheel of gedeeltelijk overdraagt aan Nazca. Bespaart u tijd, kosten en vergroot uw succeskans.
Nazca is gespecialiseerd in het leveren van professionals met een focus op resultaat. Met name op het gebied van Management, Finance, HR, Marcom, Procurement, ICT en Technology.
Nazca is een netwerkorganisatie die de behoeften van de zelfstandige, waardevolle professional faciliteert en hem of haar uitdaagt in een omgeving waarin delen veilig en vertrouwd is.

Organisatie:

Opdrachtgever is een gemeente in Zuid-Holland met een gemeentelijke organisatie waar ongeveer 470 medewerkers in 35 verschillende teams werken, verdeeld over vijf domeinen. Ze werken op basis van eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap. Dit biedt de kans om in teams nauw samen te werken aan het realiseren van (maatschappelijke) doelen. Het gaat daarbij vooral om het behalen van resultaat, waarbij flexibiliteit en creativiteit belangrijke eigenschappen zijn.

Opdracht:

Heb jij de ambitie om een belangrijke bijdrage te leveren aan één van de grootste opgaven van deze tijd en wil jij meebouwen aan de ambitie van onze Opdrachtgever om in 2050 een klimaatneutrale en aardgasvrije stad te zijn? We zijn op zoek naar een stevige, enthousiaste en gedreven projectleider Energietransitie. Als projectleider sta je voor een uitdagend en ambitieus project waarin het proces, inhoud en omgeving om je aandacht vragen. De gemeente staat nog aan het begin van de opgave om samen met onze inwoners, professionele stakeholders en de regio een breed gedragen en uitvoerbare Transitievisie Warmte op te stellen. Het in februari 2020 door de raad vast te stellen Basisdocument Energietransitie geeft hiervoor de contouren. Tegelijkertijd spelen er al concrete projecten en kansen, met name de kans om met een lokaal te ontwikkelen warmtenet aan te sluiten op de Leiding door het Midden.De aanpak moet deels nog uitgevonden te worden, waarbij jij leidend bent in het opzetten van een interne projectorganisatie, externe samenwerkingsverbanden en een wijkaanpak. Dat zal niet altijd makkelijk gaan, maar van tegenstand krijg jij energie!

Waar werk je (samen) aan:

Het team Energietransitie zal bestaan uit een projectleider en twee beleidsmedewerkers, in samenwerking met een brede (nog te vormen) interne projectgroep met onder meer collega’s van Bereikbare Stad, Communicatie, Economische Zaken, Gebiedsregie, Grondzaken, Juridische zaken, Maatschappelijk Vastgoed, Ruimte en Stadsbeheer. Samen met het team geef je in de komende twee jaren uitvoering aan verschillende deelprojecten:

 • Procesaanpak, coördinatie en totstandkoming Transitievisie Warmte, die eind 2021 vastgesteld zal worden;
 • Opstart en uitrol van een communicatie- en participatieplan om de inwoners, organisaties en bedrijven te horen en een stem te geven in de opgave;
 • Positiebepaling van de gemeente in het regionale RES-traject;
 • Onderzoek en voorbereiden besluitvorming over de aanleg van een lokaal warmtenet (businesscase), met de Leiding door het Midden als bron;
 • Voeren van de gesprekken over afname van warmte uit de Leiding door het Midden met de zes aanliggende gemeenten, de Gasunie, de provincie, potentiële leveranciers en potentiële warmteafnemers (waaronder de lokale woningcorporaties);
 • Formaliseren van de samenwerking met corporaties, gericht op participatie in de ontwikkeling van een lokaal warmtenet;
 • Meewerken aan energieconcepten voor nieuwbouw- en transformatiegebieden, bedrijventerreinen, het eigen maatschappelijk vastgoed;
 • De verdere uitwerking van de Transitievisie Warmte naar concrete plannen.

Daarnaast ben je voor een gedeelte van de tijd projectleider voor het inpassingsproces van de Leiding door het Midden, inclusief de infrastructuur rond een afnamepunt (wos) door de gemeente, onder aansturing van het team Ruimtelijk Beleid. Voor de wos zelf moet een businesscase worden opgesteld.

Verder verwachten we dat je de uitgangspunten die wij in de transitie hanteren goed in het oog houdt. Opdrachtgever stelt in de energietransitie de betaalbaarheid en het comfort voor de inwoners voorop. Ook vinden wij het belangrijk dat we onze inwoners intensief betrekken, open en transparant communiceren en willen wij nauw samenwerken met alle relevante partijen.

Je hebt:

 • Een afgeronde opleiding op het gebied van de ruimtelijke sector, bestuurskunde of op het gebied van energie / duurzaamheid op minimaal hbo bachelor niveau
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als project / programma / procesmanager op het gebied van energietransitie bij een overheidsorganisatie of een organisatie binnen het werkgebied energietransitie / verduurzamen van de bebouwde omgeving
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met het werken in een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 5 jaar

Je belangrijkste competenties:

 • Analytisch
 • Contactueel sterk
 • Omgevingsbewust
 • Politiek sensitief
 • Resultaatgericht
 • Verbinder

Interesse?

Reageer dan zo spoedig mogelijk met recent CV, motivatie/toelichtingen en relevante referenties naar Ronald Broekhuizen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel voor meer info met tel.: 06-13378768. 

Uit het CV blijkt duidelijk je ervaring zoals in het profiel beschreven. Je gaat bij het meesturen van de referenties akkoord dat de referentie mag worden geverifieerd door een bevoegde medewerker van de opdrachtgever.

Startdatum : zo spoedig mogelijk 
Duur : Jaarcontract met optie op verlenging
Uren per week : 36 uur
Optie tot verlenging : Ja
Locatie : Middelgrote gemeente in Zuid Holland
CV eisen : Het CV is omgekeerd chronologisch en in het Nederlands gesteld. Het CV is maximaal 5 pagina's lang.
Bijzonderheden :  

© 2020 Nazca - Alle rechten voorbehouden