Als multidisciplinair ontwerp- en ingenieursbureau in de gebouwde omgeving werkt de organisatie met ruim 10.000 medewerkers aan planning en ontwerp van gebouwen, infrastructuur en consulting. De onderneming is ruim 60 jaar geleden opgericht door (Sir) Ove Arup in Engeland. De organisatie onderscheidt zich door de aansprekende, technologisch hoogstaande en veelal spectaculaire projecten die mede tot stand komen door de samenwerking met architecten van naam en faam die graag gebruik maken van de expertise van de specialisten van Arup.
Arup werkt in meer dan 37 landen vanuit ruim 90 kantoren. Als een integraal netwerk zijn de kantoren nauw met elkaar verbonden. Enkele van de vele voorbeelden van wereldwijd aansprekende projecten waarop ARUP haar bijdrage leverde zijn het beeldbepalende operagebouw in Sydney en van meer recente datum, het bijzondere ontwerp van het Allianz voetbalstadion in München, het Baroque appartementengebouw in Brisbane met het uiterlijk van een kurkentrekker, en de fascinerende olympische zwembaden in Beijing en Londen waar ook Nederlandse sporters triomfeerden.
Een paar jaar geleden is Arup door het Magazine Fast Company uitgeroepen tot de 23e speler in “The Fast 50” van ’s wereld meest innovatieve organisaties.
Arup bv is gevestigd in Amsterdam en combineert de solide wereldwijde reputatie met de flair van een getalenteerde groep van 300 jonge én ervaren professionals, ontwerpers en ingenieurs. De organisatie is ambitieus en heeft een groeiambitie om daarmee nog innovatievere en complexere projecten te kunnen uitvoeren. Arup bv is 15 jaar actief op de Nederlandse markt.
De disciplines in Amsterdam zijn:
- Lichtontwerp
- Klimaat – en gebouwinstallaties
- Gebouwconstructies
- Geveltechniek
- Masterplanning
- Project- en programmamanagement
- Consultancy (brand, akoestiek, BIM)
- Civiele constructies / Bruggen
De medewerkers van Arup bv werken vooral in Nederland, maar ook regelmatig aan prestigieuze projecten in het buitenland, zoals in België, Portugal, Korea, Hongkong, China en in de Golf Regio. Voor de opdrachten in Nederland wordt uitgebreid samengewerkt met de collega’s in het buitenland. De Nederlandse vestiging werkt bij de totstandkoming van de projecten samen met architecten van naam en faam en andersom weten de gerenommeerde architecten Arup bv te vinden en laten zij merken dat zij de coöperatie op prijs stellen.
Enkele voorbeelden van projecten in Nederland zijn de Nesciobrug in Amsterdam, de Nieuwbouw van de Transferhal van Station Arnhem Centraal, de nieuwbouw/renovatie van het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum in Amsterdam, het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen, de Stadsbrug in Nijmegen en de Oostelijke Kruising Zuidas in Amsterdam. Arup bv werkte ook, in samenwerking met het kantoor van Arup in China, mee aan de nieuwe televisietoren in China, de Guangzhou tv tower, de hoogste constructie ter wereld.
De collega’s besteden relatief veel tijd aan research en ontwikkeling en zij maken daarbij graag gebruik van elkaars wereldwijde expertise. Bij aanbiedingen blijkt de grote back-up van de organisatie en de ruime aanwezige kennis en ervaring regelmatig een pré. De organisatie kent actieve webforums voor een grote verscheidenheid aan onderwerpen waar frequent gebruik van gemaakt wordt. De sfeer in de vestigingen en zeker die in Amsterdam is open en informeel. De collega’s ervaren de sfeer als creatief, innovatief en stimulerend. Carrièremogelijkheden zijn uitgebreid aanwezig. Arup bv stelt het op prijs dat de medewerkers (leer)trajecten in een van de buitenlandse (Europese) vestigingen doorlopen. Aan junioren, medioren en senioren wordt aangeboden ervaring op te doen in een van de buitenlandse vestigingen.
Neem vooral een kijkje op de internationaal georiënteerde website via www.arup.com